Центр Поділля-Соціум | З радістю та змістом
м.Вінниця, вул. Брацлавська, 85, офіс 404

Вивчаємо досвід колег з Польші

У рамках проекту «Діалог неурядових організацій з органами місцевого самоврядування – простір для інновацій» 19-25 вересня 2016 р. громадські організації та представники місцевого самоврядування м. Вінниці здійснили навчальний візит до Польщі з метою вивчення досвіду співпраці влади та громадських організацій на рівні воєводства, повіту та гміни.

Громадську організацію «Центр Поділля-Соціум» представляла координаторка проектів Пущик Ірина.

Основною метою візиту було ознайомити вінничан з польською моделлю партиципаційного бюджету (бюджету участі) на прикладі м. Варшави та м. Лодзь.

Учасники мали можливість відвідати Центр громадських консультацій мерії, Фундацію «Майстерня громадських досліджень та інновацій «СТОЧНЯ», міську раду міста Лодзь та раду воєводства Лодзького, Лодзький громадський центр для неурядових організацій та активістів, яке підтримується Лодзькою мерією “OPUS”, Арт-інкубатор як міську інституцію культури, Фундацію «Нормальне місто – феномен», Асоціацію міських ініціатив «Топографії» і дізнатись про форми співпраці самоврядування та громадських організацій на даних рівнях.

На фото: під час візиту до колег з Польші

Сергій Проценко, Голова правління ГО «Центр Поділля-Соціум»